Chorizo worst: de ultieme smaakbeleving

De worstensoort Chorizo is heerlijk in veel gerechten. Houd jij van pittig eten? Dan is deze worst een uitstekende optie voor jou. Wil jij weten waar deze allemaal mee te combineren is? Lees dan snel verder en ontdek heerlijke gerechten met Chorizo.

Waar komt Chorizo vandaan?

Van de vele worsten behoort Chorizo tot de pittige soorten. Deze worst is afkomstig uit Spanje en daar prijzen we de Spanjaarden uiteraard om. De worst is rood van kleur. Dit komt de toegevoegde paprika. Deze geeft een kruidige smaak en maakt de worst pittig. De pittigheid kan per worst verschillen. Zo zijn er licht pittige worsten, maar ook zeer pittige worsten. Als de worst licht is gekruid, zal de worst licht pittig zijn. Wanneer deze erg gekruid is, wordt de worst als pittig ervaren. De bestandsdelen – op het gebied van vlees –  van Chorizo zijn vet varkensvlees en grof gehakt. Omdat de worsten tijdens het drogen erg lekten, werd hier de naam Churizo aan gegeven. Dit verhaal is aannemelijk, maar wordt niet per definitie als waarheid beschouwd. Heb jij de unieke smaak al ontdekt?

Waar wordt Chorizo het meest voor gebruikt?

Deze worst wordt door velen als overheerlijk beschouwd. Men nuttigt deze worst het meeste als broodbeleg, als tapasgerecht of in stoofschotels. Ze kunnen ook goed verwerkt worden in borrelhapjes. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om hiervan te genieten. Bij zwangerschappen wordt helaas afgeraden geen Chorizo te eten. Chorizo is een droge worst en wordt gemaakt van rauw vlees, vanwege dit feit kunnen zwangere vrouwen dit beter niet eten. Gelukkig hoef je niet langer dan 9 maanden zonder deze worst te leven!

Kies voor pittig: eet Chorizo

Een heerlijk worstje voor bij de borrel of op je brood tijdens de lunch! De pittige Chorizo heeft een heerlijke smaak. Verkrijgbaar in licht tot zeer pittige smaken!