De ‘kookwebwinkels’ op een rijtje

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat er op het internet geen webwinkel meer te vinden is die de enige is op het gebied van een bepaald product. Binnen elke productcategorie zijn er wel verschillende online shops te vinden. Nu er zoveel aanbod is, is het belangrijk om verschillende webshops met elkaar te vergelijken. Dat doe ik vandaag op het gebied van webshops die kookartikelen in het assortiment hebben zitten. Ik pak een aantal webshops die goed bekend staan rond deze producten en vergelijk ze met elkaar. Het eindoordeel volgt na de laatste toetsing.

Habitats-online.nl

Allereerst kijk ik naar de webshop van habitas-online.nl. De lat ligt direct hoog, want deze online shop lijkt alles te hebben op het gebied van kookartikelen. Niet alleen alles qua pannen, maar ook bakartikelen zijn er in alle vormen. Niet alleen een standaard bakvorm dus, maar in allerlei groottes. Daarnaast is het bestelproces van deze webshop heel gemakkelijk. Binnen een aantal stappen ben je bij het afrekenen en je hoeft je slechts een keer te registreren. Voor de volgende keer kan je dan inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Een tweede bestelling gaat dus nog sneller. Overigens zit het met de omschrijvingen van de producten ook wel goed. Het is direct duidelijk wat je krijgt als je een bepaald product aanschaft.

De webshop van het Kookpunt

Dan naar onze tweede website, die van het Kookpunt. Het Kookpunt, te vinden via kookpunt.nl, is een autoriteit op het gebied van koken en bakken. In heel Nederland beschikt het Kookpunt over winkels en sinds kort houdt het er dus ook een online winkel op na. Dat moet het bedrijf ook wel doen, anders gaan ze ten onder via het internet. De webshop van het Kookpunt zit goed in elkaar, alleen kan ik niet zeggen dat het betalen gemakkelijker gaat dan bij de andere webwinkel. In deze tweestrijd gaat Habitats er dus duidelijk met de eer vandoor.