Garam masala

Waarom Garam Masala goed voor je is

De naam doet je wellicht denken aan een of andere plaats in een zonovergoten land. De smaak van deze kruid komt hier redelijk mee overeen. Het heeft namelijk veel voordelen en een verrukkelijke smaak. Voor gezondheidsredenen zal Garam Masala jou ook veel goeds doen. Lees verder in dit artikel en ontdek waarom ook jij deze kruid moet nuttigen en welke voordelen dit jou precies oplevert.

Wat is Garam Masala?

Zoals hierboven al kort is benoemd, behoort Garam Masala tot de kruiden. Het is namelijk een kruidenmix die een ware toevoeging voor je gerechten is. Deze kruidenmix bestaat onder andere uit kaneel, kruidnagel, komijn, zwarte peper en kardemol. Het geeft eten namelijk een heerlijke en warme smaak. Indien je deze smaak nog nooit hebt geproefd, is het absoluut het proberen waard.

Waarom is deze kruid gezond voor jou?

Naast het gegeven dat de smaak van deze kruid je zal verblijden, is het ook gunstig om te weten dat deze ook zeer goed voor je gezondheid is. Zo zal je merken dat je spijsvertering beter werkt indien je deze kruid aan je gerechten toevoegt. Het heeft namelijk een bevorderlijke invloed op je maag en darmen. Dit heeft ook betrekking op afvallen. Sausjes zijn bij diëten vaak uit den boze. Om te voorkomen dat je eten droog en smakeloos is, kan deze kruid je helpen bij het afvallen. Voeg deze kruid toe aan je gerechten en bevorder je spijsvertering.

Effectief tegen suikerziekte

Heb jij suikerziekte of diabetes? Dan zal deze kruid ook om deze reden in je voordeel zijn. Garam Masala bevat namelijk ook kaneel. Dit is zeer effectief vanwege het feit dat deze kruid de bloedsuikerspiegel in balans houdt. Tevens bevordert deze kruid het de gevoeligheid voor insuline. Jouw strijd tegen suikerziekte wordt behaaglijker met deze kruid.